Αγαπητοί αναγνώστες όλος ο τρόμος βρίσκετε σε αυτές τις λίγες φράσεις,(Αντιμετώπιση Βιολογικών Απειλών, την Ενίσχυση της Πανδημικής Ετοιμότητας και την Επίτευξη της Παγκόσμιας Ασφάλειας Υγείας»)

Ετοιμάζεστε για την καταπολέμηση των βιολογικών όπλων

Δεν μιλά για το σπίτι τους…………….. Αλλά για την διασφάλιση της παγκόσμιας Υγείας?????

Αρχίστε να τρέχετε.

ΠΛΑΤΩΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

10/20/22

«Ετοιμάζεστε για την καταπολέμηση των βιολογικών όπλων;»

Ο Λευκός Οίκος εγκαινιάζει Εθνική Στρατηγική Βιοάμυνας 88 δισεκατομμυρίων δολαρίων
Ο ειδικός στα βιοόπλα Francis Boyle, JD, Ph.D., είπε ότι η νέα εθνική στρατηγική βιοάμυνας της κυβέρνησης Μπάιντεν, 88 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σηματοδοτεί ότι οι ΗΠΑ επεκτείνουν τη βιομηχανία βιολογικού πολέμου «με σκοπό τη διεξαγωγή βιολογικού πολέμου».
Η κυβέρνηση Μπάιντεν ανακοίνωσε την Τρίτη μια νέα εθνική στρατηγική βιοάμυνας 88 δισεκατομμυρίων δολαρίων που περιγράφει τα σχέδια της κυβέρνησης για το πώς να ανταποκριθεί σε μελλοντικές πανδημίες, έκτακτες ανάγκες δημόσιας υγείας και βιολογικές απειλές.

Η έναρξη της « Εθνικής Στρατηγικής Βιοάμυνας και Σχεδίου Εφαρμογής για την Αντιμετώπιση Βιολογικών Απειλών, την Ενίσχυση της Πανδημικής Ετοιμότητας και την Επίτευξη της Παγκόσμιας Ασφάλειας Υγείας» περιελάμβανε την υπογραφή του Μνημονίου Εθνικής Ασφάλειας-15 (NSM-15).

Τα βασικά στοιχεία της νέας στρατηγικής περιλαμβάνουν την ταχεία παραγωγή και διανομή εμβολίων και διαγνωστικών δοκιμών και την ενίσχυση της παγκόσμιας ασφάλειας υγείας .

Η στρατηγική περιλαμβάνει επίσης ένα νέο πλαίσιο για τον ρόλο της ομοσπονδιακής κυβέρνησης κατά τη διάρκεια μιας μελλοντικής κρίσης, που τοποθετεί τον Λευκό Οίκο στο επίκεντρο οποιασδήποτε τέτοιας απάντησης, συντονίζοντας τις ενέργειες πολλών ομοσπονδιακών υπηρεσιών.

Ο Λευκός Οίκος είπε ότι η νέα στρατηγική υιοθετεί μαθήματα από την πανδημία COVID-19 .

Σε μια συνέντευξη με τον The Defender , ο καθηγητής διεθνούς δικαίου του Πανεπιστημίου του Ιλινόις, Francis Boyle, JD, Ph.D., ειδικός στα βιοόπλα που συνέταξε τον Νόμο για τα Βιολογικά Όπλα κατά της Τρομοκρατίας του 1989 , είπε:

«Φαίνεται ότι το τεράστιο χρηματικό ποσό εδώ, 88 δισεκατομμύρια δολάρια σε πέντε χρόνια, όταν το προσθέσετε σε πολύ περισσότερα, θα έλεγα, ίσως 130 δισεκατομμύρια δολάρια [σε δαπάνες βιοάμυνας] από τις 11 Σεπτεμβρίου 2001, σημαίνει ότι προσανατολίζονται για να πολεμήσουμε τον πόλεμο με βιολογικά όπλα σε όλο τον κόσμο».

Ο Μπόιλ είπε στο The Defender ότι μεταξύ Οκτωβρίου 2001 και Οκτωβρίου 2015, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση δαπάνησε 100 δισεκατομμύρια δολάρια «για σκοπούς βιολογικού πολέμου».

«Για να το θέσουμε σε προοπτική», είπε, «σε σταθερά δολάρια, το έργο του Μανχάταν για την ανάπτυξη της ατομικής βόμβας ήταν 40 δισεκατομμύρια δολάρια».

Το σχέδιο απαιτεί ανάπτυξη, διανομή νέων εμβολίων εντός 130 ημερών

Η νέα στρατηγική βιοάμυνας του Μπάιντεν περιλαμβάνει την ταχεία ανάπτυξη και ανάπτυξη νέων εμβολίων και διαγνωστικών που προβλέπει ως απάντηση σε τυχόν μελλοντικές «βιολογικές απειλές».

Σύμφωνα με το σχέδιο του Λευκού Οίκου, αυτές οι «βιολογικές απειλές» μπορεί να είναι «φυσικές, τυχαίες [ή] εσκεμμένες», «με τη δυνατότητα να επηρεάσουν σημαντικά τους ανθρώπους, τα ζώα (οικιακά και άγρια ​​ζώα), τα φυτά και το περιβάλλον και επηρεάζουν την υγεία, την οικονομία, την κοινωνία και την ασφάλεια».

Σύμφωνα με την STAT , οι στόχοι του σχεδίου περιλαμβάνουν:

Δυνατότητα δοκιμής για νέα παθογόνα εντός 12 ωρών.
Διαθέτουν στο κοινό ταχείες δοκιμές εντός 90 ημερών.
Επαναχρησιμοποίηση υπαρχόντων φαρμάκων εντός 90 ημερών.
Ανάπτυξη εμβολίων εντός 100 ημερών.
Παραγωγή αρκετού νέου εμβολίου για ολόκληρο τον πληθυσμό των ΗΠΑ εντός 130 ημερών και «για τον παγκόσμιο πληθυσμό υψηλού κινδύνου» εντός 200 ημερών.
Ανάπτυξη νέων θεραπειών εντός 180 ημερών.
Για να δικαιολογήσει τη νέα στρατηγική, ένας ανώνυμος ανώτερος κυβερνητικός αξιωματούχος Μπάιντεν που επικαλείται το The Hill είπε:

«Γνωρίζουμε ότι ο κίνδυνος μιας άλλης πανδημίας τόσο κακής ή χειρότερης από τον COVID είναι μια πραγματική απειλή.

Ως εκ τούτου, η νέα Εθνική Στρατηγική Βιοάμυνας σκιαγραφεί ένα τολμηρό όραμα… προς έναν κόσμο απαλλαγμένο από πανδημίες και καταστροφικά βιολογικά συμβάντα».

Σύμφωνα με το Defense One , άλλοι στόχοι που περιέχονται στο σχέδιο περιλαμβάνουν «τον εντοπισμό της εξάπλωσης παθογόνων παραγόντων πριν ακόμη οι ασθενείς αρχίσουν να εμφανίζουν συμπτώματα όπως πυρετό» και «την κλιμάκωση του αριθμού των κιτ διαγνωστικών δοκιμών κατά δεκάδες χιλιάδες μέσα σε μια εβδομάδα».

Ένα περαιτέρω στοιχείο του σχεδίου είναι «η αποκατάσταση της κοινότητας, της οικονομίας και του περιβάλλοντος μετά από μια πανδημία ή βιολογικό περιστατικό», ανέφερε το The Hill .

Το σχέδιο της κυβέρνησης Μπάιντεν περιλαμβάνει επίσης διατάξεις για ετοιμότητα κατά της « τυχαίας απελευθέρωσης βιολογικών παραγόντων και απειλών από τρομοκρατικές ομάδες ή αντιπάλους που επιδιώκουν να χρησιμοποιήσουν βιολογικά όπλα».

Σημειώνοντας ότι ο COVID-19 «έχει επισημάνει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και ο κόσμος είναι ευάλωτοι σε βιολογικές απειλές, είτε φυσικές είτε τυχαίες ή εσκεμμένες», το σχέδιο αναφέρει:

«Είναι ζωτικό συμφέρον των Ηνωμένων Πολιτειών να προετοιμαστούν, να αποτρέψουν, να ανιχνεύσουν, να ανταποκριθούν και να ανακάμψουν από βιολογικές απειλές στο εσωτερικό και στο εξωτερικό.

«Ως εκ τούτου, η αντιμετώπιση των βιολογικών απειλών, η προώθηση της ετοιμότητας για πανδημία και η επίτευξη παγκόσμιας ασφάλειας υγείας αποτελούν κορυφαίες εθνικές και διεθνείς προτεραιότητες ασφάλειας για τις Ηνωμένες Πολιτείες.

«Προχωρώντας προς τα εμπρός, οι Ηνωμένες Πολιτείες πρέπει να μεταμορφώσουν θεμελιωδώς τις δυνατότητές τους για να προστατεύσουν το Έθνος μας από βιολογικές απειλές και να προωθήσουν την ετοιμότητα για την πανδημία και την ασφάλεια της υγείας ευρύτερα για τον κόσμο».

Σύμφωνα με την STAT, ένας ανώνυμος ανώτερος αξιωματούχος της κυβέρνησης Μπάιντεν είπε την Τρίτη: «Ένα από τα σημαντικά πράγματα που μας δίδαξε ο COVID είναι ότι πρέπει να είμαστε σε θέση να κινούμαστε πολύ πιο γρήγορα για να αντιμετωπίσουμε απειλές πανδημίας και πρέπει επίσης να είμαστε προετοιμασμένοι για εντελώς άγνωστες απειλές.”

Ο ίδιος αξιωματούχος είπε ότι το σχέδιο περιλαμβάνει στόχους «φεγγαρόφησης» που δεν είναι επιστημονικά εφικτές επί του παρόντος, αλλά δυνητικά θα μπορούσαν να είναι μέσα σε μια δεκαετία.

Σύμφωνα με τον αξιωματούχο, αυτές οι νέες εξελίξεις μπορούν να στοχεύσουν τις 26 οικογένειες ιών που μολύνουν τους ανθρώπους, «για πολλούς από τους οποίους είμαστε πολύ λιγότερο προετοιμασμένοι από τους κοροναϊούς».
Θα το χρηματοδοτήσει το Κογκρέσο;

Κάποιοι αμφισβήτησαν την τιμή του σχεδίου και την προθυμία του Κογκρέσου να εγκρίνει τη χρηματοδότησή του.

Ένα από τα στοιχεία της νέας στρατηγικής είναι η σύνδεσή της με ένα αίτημα του Μαρτίου 2022 προς το Κογκρέσο για χρηματοδότηση 88 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε διάστημα πέντε ετών για την « ετοιμότητα πανδημίας και βιοάμυνα », ένα αίτημα που μέχρι στιγμής έχει «σταματήσει».

Αυτά τα χρήματα προορίζονται, εν μέρει, «να χρηματοδοτήσουν νέα έρευνα για την πρόβλεψη εστιών προτού γίνουν πανδημίες» και «να επιταχύνουν τις γρήγορες δοκιμές για να προλάβουν πού κινούνται οι ιοί», είπε η Defense One.

Κάποια από αυτά τα χρήματα θα προέλθουν από τη βασική χρηματοδότηση των ομοσπονδιακών υπηρεσιών που εμπλέκονται σε αυτή τη στρατηγική, αλλά δεν είναι σαφές εάν το Κογκρέσο έχει «μεγάλη όρεξη για πρόσθετες δαπάνες για τη δημόσια υγεία», σύμφωνα με την STAT, η οποία σημείωσε ότι «οι Ρεπουμπλικάνοι στο Κογκρέσο απέκρουσαν στα πρόσφατα αιτήματα για χρηματοδότηση των συνεχιζόμενων απαντήσεων για την ευλογιά των πιθήκων και τον COVID -19».

Σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο , η νέα στρατηγική «στηρίζεται στην ανακοίνωση της USAID [Υπηρεσία Διεθνούς Ανάπτυξης των ΗΠΑ] νωρίτερα αυτό το έτος, η οποία δεσμεύει 150 εκατομμύρια δολάρια στον Συνασπισμό για Καινοτομίες Ετοιμότητας για Επιδημίες για να επιταχύνει την ανάπτυξη εμβολίων που σώζουν ζωές και αντίμετρα κατά των βιολογικών απειλών».

Ο Λευκός Οίκος συμπεριέλαβε επίσης τα 1,4 δισεκατομμύρια δολάρια σε «χρηματοδότηση εκκίνησης» που παρείχε νωρίτερα αυτό το έτος στο «πρωτοποριακό νέο χρηματοοικονομικό ενδιάμεσο ταμείο για την πρόληψη, την ετοιμότητα και την αντιμετώπιση της πανδημίας στην Παγκόσμια Τράπεζα ».

Ο Μπόιλ περιέγραψε την προβλεπόμενη χρηματοδότηση των 88 δισεκατομμυρίων δολαρίων για τα επόμενα πέντε χρόνια ως «μια δραματική κλιμάκωση» χωρίς «καμία δικαιολογία από νόμιμους επιστημονικούς λόγους».

Σημείωσε ότι από το 2015, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση «διαθέτει από 5 έως 6 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως για σκοπούς βιολογικού πολέμου, κάτι που, όντας συντηρητικό, θα σήμαινε ένα συνολικό ποσό από τις 11 Σεπτεμβρίου 2001 έως τώρα, 135-140 δισεκατομμυρίων δολαρίων .»

Κατά την άποψή του, αυτά τα χρήματα διατίθενται «για την περαιτέρω επέκταση της βιομηχανίας βιολογικού πολέμου των ΗΠΑ… με σκοπό τη διεξαγωγή βιολογικού πολέμου» και αντίθετα «θα έπρεπε να δαπανηθούν για τη δημόσια υγεία του αμερικανικού λαού».

«Βρίσκεις τον Tony Fauci πίσω από όλα αυτά»

Μέρος του τίμημα για τη νέα στρατηγική βιοάμυνας φαίνεται να κατευθύνεται προς την «στρατολόγηση, εκπαίδευση και διατήρηση ενός ισχυρού, μόνιμου στελέχους εργαζομένων στον τομέα της υγείας και στις 50 πολιτείες», σύμφωνα με τα λόγια ενός ανώτερου κυβερνητικού αξιωματούχου Μπάιντεν που επικαλείται το Reuters.

Αναφερόμενος σε αυτόν ως « στρατό δημόσιας υγείας », η STAT ανέφερε ότι αυτό το «στελέχο εργαζομένων στον τομέα της υγείας» θα περιλαμβάνει «τεχνικούς εργαστηρίων, κτηνιάτρους και εργαζόμενους στον τομέα της υγείας της κοινότητας — όχι μόνο για να ανιχνεύουν καλύτερα τις αναδυόμενες ασθένειες αλλά και να ανταποκρίνονται σε αυτές».

Με τη σειρά του, το Defense One ανέφερε ότι η στρατηγική «στοχεύει στην ενίσχυση του αριθμού των τοπικών εργαζομένων στον τομέα της υγείας» και των «παραδοσιακών εργαζομένων στον τομέα της υγείας πρώτης γραμμής », αλλά επίσης, πολλές νέες θέσεις «που σχετίζονται με την έρευνα και τη συλλογή δεδομένων», συμπεριλαμβανομένης της «επέκτασης του επιδημιολογικού πεδίου του CDC πρόγραμμα αξιωματικών» και «να φέρει περισσότερους επιδημιολόγους σε κάθε πολιτεία».

Η κυβέρνηση Μπάιντεν είπε επίσης ότι «δεσμεύεται να βοηθήσει τουλάχιστον 50 χώρες να ενισχύσουν τις δικές τους τοπικές ικανότητες», «ενισχύοντας το εργατικό δυναμικό της δημόσιας υγείας τόσο στις Ηνωμένες Πολιτείες όσο και παγκοσμίως» και «δημιουργώντας διεθνείς μηχανισμούς για την ενίσχυση της ασφάλειας των εργαστηρίων», σύμφωνα με την STAT.

Για ορισμένους, οι «διεθνείς μηχανισμοί» μπορεί να θυμίζουν τις πρόσφατες και συνεχιζόμενες προσπάθειες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) για τη θέσπιση μιας ανανεωμένης «συνθήκης για την παγκόσμια πανδημία» – προσπάθειες στις οποίες οι Ηνωμένες Πολιτείες υπό την κυβέρνηση Μπάιντεν έπαιξαν ηγετικό ρόλο.

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως από το The Defender, η κυβέρνηση Μπάιντεν εξέφρασε την ευρεία υποστήριξή της για μια « συνθήκη πανδημίας » και προηγουμένως ηγήθηκε των διαπραγματεύσεων για αυτό το θέμα.

Στη συνέντευξή του στο The Defender, ο Μπόιλ επέστησε επίσης συνδέσεις μεταξύ της νέας στρατηγικής της κυβέρνησης Μπάιντεν και των προσπαθειών για την ανάπτυξη της «συνθήκης για την πανδημία».

Αναφερόμενος στο πρόσφατα υπογεγραμμένο εκτελεστικό διάταγμα της κυβέρνησης Μπάιντεν για την « προώθηση της βιοτεχνολογίας και της βιοκατασκευής », ο Μπόιλ παρατήρησε ότι αναφέρει «έρευνα διπλής χρήσης που προκαλεί ανησυχία και έρευνα που περιλαμβάνει δυνητικά πανδημία και άλλα παθογόνα υψηλών συνεπειών».

Για τον Boyle, η «έρευνα διπλής χρήσης» αναφέρεται στην ανάπτυξη τόσο των «επιθετικών όσο και των αμυντικών βιολογικών όπλων πολέμου», σημειώνοντας ότι «όταν πρόκειται για βιολογικό πόλεμο, η άμυνα σημαίνει επίθεση».

«Αν λένε ότι τα κάνουν όλα αυτά για αμυντικούς σκοπούς, είναι επειδή σχεδιάζουν επίσης επιθετική χρήση όπλων βιολογικού πολέμου, με την άμυνα να αμύνεται σε περίπτωση που οι αντίπαλοι απαντήσουν στο είδος τους», πρόσθεσε ο Μπόιλ.

Αυτό στη συνέχεια συνδέεται με τη «συνθήκη πανδημίας», σύμφωνα με τον Boyle, σημειώνοντας ότι ο Δρ. Anthony Fauci έχει στενούς δεσμούς με την εκτελεστική επιτροπή του ΠΟΥ:

«Αν θυμάστε, ο Τραμπ μας έβγαλε από τον ΠΟΥ. Η πρώτη πράξη που έκανε ο Μπάιντεν ήταν να μας ξαναβάλει στον ΠΟΥ… και διόρισε τον Τόνι Φάουτσι ως εκπρόσωπο της κυβέρνησης των ΗΠΑ στην εκτελεστική επιτροπή του ΠΟΥ.

«Έτσι, ο ίδιος τύπος που υποστηρίζει αυτή τη «διπλή έρευνα ανησυχίας»… εφαρμόζει επίσης, εποπτεύει αυτή τη νέα συνθήκη του ΠΟΥ».

Η στρατηγική του Μπάιντεν «καλεί επίσης διεθνείς μηχανισμούς που μπορούν να βοηθήσουν στην ενίσχυση των πρακτικών ασφάλειας των εργαστηρίων και βιοασφάλειας σε όλο τον κόσμο», ειδικά υπό το φως «ερωτημάτων σχετικά με τους κινδύνους και τα οφέλη της έρευνας σε δυνητικά επικίνδυνους ιούς», συμπεριλαμβανομένης της διαρροής εργαστηρίου στη Γουχάν COVID-19 θεωρία .

Αυτό μπορεί να υποδηλώνει ότι ο Μπάιντεν επιδιώκει να επεκτείνει την έρευνα κέρδους λειτουργικότητας παγκοσμίως. Όπως αναφέρθηκε πρόσφατα από το The Defender, εγκαταστάσεις που διεξάγουν τέτοια έρευνα – συμπεριλαμβανομένης μιας εγκατάστασης όπου αναπτύχθηκε ένα υποτιθέμενο «πιο θανατηφόρο» στέλεχος της παραλλαγής COVID-19 Omicron – επεκτείνονται επί του παρόντος στις ΗΠΑ

Το κέρδος λειτουργίας αναφέρεται στη « χειραγώγηση των παθογόνων παραγόντων για να γίνουν πιο επικίνδυνα», με την ελπίδα «να προλάβουμε ένα μελλοντικό ξέσπασμα ».

Στο πλαίσιο της νέας στρατηγικής, υπογράφηκε μια « δομή συντονισμού πολιτικής για τη βιοάμυνα μεταξύ των κυβερνητικών υπηρεσιών υπό την εποπτεία του Λευκού Οίκου», ανέφερε το Reuters.

Σύμφωνα με το The Hill , αυτό το μνημόνιο «σκιαγραφεί τη δομή συντονισμού για τη βιοάμυνα μεταξύ ομοσπονδιακών υπηρεσιών, καθοδηγεί τις υπηρεσίες να δώσουν προτεραιότητα στη βιοάμυνα, κατευθύνει την κοινότητα πληροφοριών να παρακολουθεί τα εξελισσόμενα τοπία απειλών και διασφαλίζει ότι η κυβέρνηση επανεξετάζει και προσαρμόζει συνεχώς τις προτεραιότητες».

Ο Μπόιλ, ένας ειλικρινής επικριτής της έρευνας κέρδους-of-function, είπε ότι φαίνεται ότι μια τέτοια έρευνα θα είναι αναπόσπαστο μέρος της νέας στρατηγικής βιοάμυνας της κυβέρνησης Μπάιντεν. Είπε στον Defender:

«Είναι ξεκάθαρο στη γλώσσα ότι προχωρούν ολοταχώς στην κατάχρηση του DNA, της γενετικής μηχανικής, του κέρδους της λειτουργίας, της συνθετικής βιολογίας, του ματίσματος γονιδίων , του CRISPR-Cas9 , για την ανάπτυξη όπλων βιολογικού πολέμου».

Είπε ότι η προτεινόμενη συνθήκη για την πανδημία του ΠΟΥ περιλαμβάνει γλώσσα για «μέτρα για την παροχή εποπτείας και αναφοράς για εργαστήρια που εργάζονται για να τροποποιήσουν γενετικά τους οργανισμούς προκειμένου να αυξήσουν την παθογένεια και τη μεταδοτικότητα».

Για τον Boyle, «αυτό σημαίνει εργασία κέρδους λειτουργίας, χρήση και κατάχρηση της μηχανικής του DNA, της συνθετικής βιολογίας, του CRISPR-Cas9. Αυτό είναι στη συνθήκη του ΠΟΥ».

«Όλα δένουν», πρόσθεσε ο Μπόιλ. «Το εκτελεστικό διάταγμα, η στρατηγική βιοάμυνας, η συνθήκη του ΠΟΥ. Βρίσκεις τον Tony Fauci πίσω από όλα αυτά».

Ο Μπόιλ πρόσθεσε:

«Όταν τα αθροίσεις όλα αυτά μαζί, μου φαίνεται ότι ετοιμάζονται να ξεκινήσουν επιθετικό βιολογικό πόλεμο και προετοιμάζονται για την άμυνα, για άλλα κράτη να απαντήσουν με όπλα βιολογικού πολέμου».

Το σχέδιο απαιτεί συντονισμό μεταξύ των ομοσπονδιακών υπηρεσιών υπό τον έλεγχο του Λευκού Οίκου

Η νέα στρατηγική βιοάμυνας της κυβέρνησης θα χρησιμοποιεί περισσότερες από 20 ομοσπονδιακές υπηρεσίες, ενώ «η επίβλεψη για τη στρατηγική θα είναι στον Λευκό Οίκο, υπό τον σύμβουλο εθνικής ασφάλειας ».

Σύμφωνα με υψηλόβαθμο αξιωματούχο της κυβέρνησης Μπάιντεν, η νέα στρατηγική «κατευθύνει την κοινότητα πληροφοριών των ΗΠΑ να παρακολουθεί για απειλές και να διασφαλίζει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες «προσαρμόζονται συνεχώς σε αυτό το εξελισσόμενο τοπίο απειλών» πραγματοποιώντας ετήσιες ασκήσεις», για «την αποτροπή επιδημιών και βιολογικών περιστατικών πριν συμβεί», ανέφερε το Reuters .

Αυτό μπορεί να φέρει στο νου ασκήσεις και προσομοιώσεις που πραγματοποιήθηκαν λίγο πριν από τα ξεσπάσματα του COVID-19, της ευλογιάς των πιθήκων και του άνθρακα, που φαινόταν να προβλέπουν, με αξιοσημείωτη ομοιότητα, τι θα ακολουθούσε.

Σύμφωνα με τη νέα στρατηγική του Μπάιντεν, οι επικεφαλής των αρμόδιων ομοσπονδιακών υπηρεσιών «θα εφαρμόσουν τη Στρατηγική Βιοάμυνας, καθώς και σχετικές στρατηγικές, όπως η Στρατηγική Παγκόσμιας Ασφάλειας Υγείας των ΗΠΑ , και θα περιλαμβάνουν δραστηριότητες που σχετίζονται με τη βιοάμυνα… στο στρατηγικό σχεδιασμό και τις δημοσιονομικές τους διαδικασίες».

Οι ομοσπονδιακοί φορείς θα πρέπει επίσης να συντονίζονται μεταξύ τους και με μη ομοσπονδιακούς φορείς για θέματα που αφορούν «την επιχείρηση βιοάμυνας».

Είναι η νέα στρατηγική «φεγγάρι» ή «πίτα στον ουρανό»;

Εκτός από τα ερωτήματα σχετικά με τη χρηματοδότηση, ορισμένοι αμφισβήτησαν επίσης τη σκοπιμότητα του νέου σχεδίου.

Η Defense One έγραψε ότι η επίτευξη ορισμένων από τους στόχους της στρατηγικής «θα απαιτήσει κλιμάκωση των προσπαθειών συλλογής δεδομένων σε ερευνητικές εγκαταστάσεις σε όλο τον κόσμο», επιπλέον της σημαντικής ενίσχυσης μιας σειράς άλλων προσπαθειών που σχετίζονται με την έρευνα, σημειώνοντας ότι η Η διοίκηση «δεν διευκρίνισε ακριβώς σε ποιες τεχνολογίες θα επενδύσει».

Σύμφωνα με το Defense One, ενδέχεται να χρειαστεί να αναπτυχθούν «νέες προσεγγίσεις στην έρευνα RNA» για τη «διευκόλυνση των πανδημιών», επιπλέον των «νέων μορφών φυτικών εμβολίων» που θα μπορούσαν «να επιτρέψουν την κλιμάκωση της παραγωγής εμβολίων κατά τάξεις μεγέθους .»

Ένας ανώνυμος ανώτερος αξιωματούχος της κυβέρνησης Μπάιντεν που επικαλείται το Defense One αναγνώρισε ότι οι «φεγγαριές» που προβλέπονται από το σχέδιο «δεν είναι δυνατές σήμερα, αλλά αυτές οι δυνατότητες μπορούν να επιτευχθούν και είναι εφικτές με τους σωστούς πόρους τα επόμενα πέντε έως 10 χρόνια».

Η πρόσληψη περισσότερων εργαζομένων στον τομέα της υγείας μπορεί επίσης να αποδειχθεί πρόκληση για την κυβέρνηση Μπάιντεν λόγω της έλλειψης επαγγελματιών νοσηλευτών που αναμένεται να αυξηθεί έως το 2025, μαζί με τις διαφαινόμενες «ελλείψεις άλλων εργαζομένων στον τομέα της υγείας».

Ο Michael Nevradakis, Ph.D., με έδρα την Αθήνα, Ελλάδα, είναι ανώτερος ρεπόρτερ για το The Defender και μέρος της εναλλαγής παρουσιαστών για το “Good Morning CHD” του CHD.TV.
https://childrenshealthdefense.org/defender/biological-weapons-biden-biodefense-strategy/?eType=EmailBlastContent&eId=0ef050b9-8a2a-4188-8dba-f4c1648a7876


Δημοσιεύτηκε

σε

από

Ετικέτες:

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *